ΑρχικήΤοπικά ΝέαΟύτε μέρα δεν μειώθηκε η ποινή στον 58χρονο που αυτοϊκανοποιούνταν έξω από...

Ούτε μέρα δεν μειώθηκε η ποινή στον 58χρονο που αυτοϊκανοποιούνταν έξω από σχολείο

Ούτε μέρα δεν κατάφερε να μειώσει την ποινή αλλά και το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, ο 58χρονος που είχε συλληφθεί να αυτοϊκανοποιείται έξω από σχολικό συγκρότημα της πόλης της Ρόδου και με «θέα» ανήλικα κορίτσια.

Η υπόθεσή του, εκδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο, παρά τους ισχυρισμούς που προέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Βασίλης Καταβενάκης, τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, φυλάκιση 6 μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 125.000 ευρώ.
Η ίδια αυτή ποινή είχε επιβληθεί, τον Οκτώβριο του 2018 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω στον 58χρονο με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. 

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί το καλοκαίρι του 2016 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι συνέλαβαν για τέταρτη φορά και μάλιστα επ’ αυτοφώρω τον 58χρονο, στις 8 Ιουνίου 2016, έξω από σχολικό συγκρότημα της πόλης μας να βρίσκεται εντός του σταθμευμένου αυτοκινήτου του με κατεβασμένα παντελόνια και να αυτοϊκανοποιείται!

Σε βάρος του 58χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και ασελγείς πράξεις έναντι αμοιβής σε ανήλικα κορίτσια κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για κατοχή και διακίνηση πορνογραφικού υλικού και μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές. 


Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 58χρονος δεν είχε περιοριστεί στην πράξη που τον εντόπισαν να κάνει οι αστυνομικοί. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 φέρονταν να ενεργούσε κατ’ επανάληψη, είτε στο σπίτι του είτε σε υπαίθριους χώρους ή ακόμη και σε διαμέρισμα που είχε ενοικιάσει εκτός πόλεως Ρόδου και χρησιμοποιούσε ως «ερωτική φωλιά», ασελγείς πράξεις σε βάρος δυο ανήλικων κοριτσιών.


Συγκεκριμένα, ο 58χρονος φέρεται – σύμφωνα με την αστυνομία – να προσέφερε σε δύο ανήλικα κορίτσια χρηματικά ποσά έως 20 ευρώ ή ακόμη και διάφορα υλικά ανταλλάγματα προκειμένου αυτά να πηγαίνουν μαζί του σε κάποιους από τους παραπάνω χώρους και εκεί να κάνει ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Δυο Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
• Τρία κινητά τηλέφωνα, σε δειγματοληπτικό έλεγχο των οποίων βρέθηκε ψηφιακό υλικό (βίντεο) με ασελγείς πράξεις σε βάρος των ανήλικων κοριτσιών
• 54 φαρμακευτικά σκευάσματα (δισκία) σεξουαλικής διέγερσης
Απολογούμενος στον ανακριτή, ο 58χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονταν και είχε δηλώσει πως ελάμβανε καθημερινά μεγάλες ποσότητες ψυχοφαρμάκων καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας των οποίων παρακολουθείται τακτικά από ψυχίατρο και έχει ήδη βγει στη σύνταξη καθώς φέρει ποσοστό αναπηρίας 85%.


Ο ίδιος είχε πει ότι οι ψυχαναγκαστικές του τάσεις του προκαλούν σεξουαλική διέγερση, κατάσταση που από μόνος του έχει καταφέρει να ελέγχει τις τελευταίες δεκαετίες ώστε οι ενέργειές του να μην θίγουν σε σημαντικό βαθμό τα άτομα που του προκαλούν την διέγερση. Για αυτό άλλωστε, είχε τονίσει ο 58χρονος, γίνεται απλώς παρατηρητής ατόμων και δεν τα πλησιάζει. Οι δε χώροι που επιλέγει δεν είναι ποτέ μικρότεροι των 100 μέτρων από περιοχές με έντονη κίνηση καθώς προσπαθεί – όπως είπε- να μην γίνεται αντιληπτός καθώς για την όλη κατάστασή του αισθάνεται αποτροπιασμό.

Ο 58χρονος είχε προσθέσει πως βρισκόταν αρκετά μακριά από το σχολείο όπου και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ σε ό,τι αφορά τα δύο ανήλικα κορίτσια δήλωσε ότι γνωρίζονται καθώς ανήκουν στο φιλικό τους περιβάλλον και πως ουδέποτε διέπραξε καμία ασελγή πράξη σε βάρος τους, ουδέποτε τις εκβίασε, τις εξαπάτησε ή τις εξανάγκασε ώστε να δεχθούν την όποια πρόταση του.


Επίσης ο ίδιος είχε αρνηθεί ότι ουδέποτε παρήγαγε υλικό παιδικής πορνογραφίας και πως το μόνο βίντεο που είχε καταγράψει ο ίδιος με τον κινητό του, δεν περιείχε τέτοια στοιχεία.

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img