ΑρχικήΤοπικά ΝέαΜεγάλη επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης που πραγματοποίησε το Ε.Κ.Ρ

Μεγάλη επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης που πραγματοποίησε το Ε.Κ.Ρ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε και στήριξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου με τα σωματεία-μέλη του στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών και οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους εργασίας του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα δήλωσαν για ακόμη μία φορά την αγανάκτησή τους για την απαξίωση της δημόσιας υγείας στην περιοχή μας.

Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου εκτός από την τοποθέτησή του για την απαξίωση, την υποστελέχωση και την κοροϊδία που βιώνουμε όλοι οι ροδίτες για το θέμα της υγείας, αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι εξαιτίας της αύξησης του κόστους ζωής, της αύξησης των ειδών πρώτης ανάγκης δηλώνοντας πως η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει ριζικές αποφάσεις και όχι να προσπαθεί με τρύπια καλάθια και με κουπόνια να χρυσώσει το χάπι.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου δηλώνει παρών σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας και θα εξακολουθήσει να δίνει μάχες μέχρι να βρεθούν λύσεις.

Καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν με τα σωματεία τους και κατ ‘ επέκταση με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου Ρόδου ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε της δύσκολες καταστάσεις που έχουμε μπροστά μας.

H  ομιλία του Προέδρου του Ε.Κ.Ρ αναλυτικά:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ,

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ εκτιμώντας την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, δηλώνει ότι τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητο η Κυβέρνηση να πάρει ριζικές αποφάσεις και όχι να προσπαθεί με τρύπια καλάθια και με κουπόνια, να χρυσώσει το χάπι, οδηγώντας μας καθημερινά στην εξαθλίωση, στην πείνα και στη φτώχια.

Οι τιμές στην ενέργεια, τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης εκτοξεύονται σε επίπεδα που οδηγούν εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτώχεια, ενώ την ίδια ώρα Κυβέρνηση, «αναλυτές» και κεντρικοί τραπεζίτες μας λένε ότι η αύξηση των μισθών δεν είναι η λύση για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Οι εργαζόμενοι είναι τα θύματα και αυτής της κρίσης, της αύξησης του κόστους ζωής, με την αξία των μισθών να μειώνεται ενώ οι τιμές των καθημερινών αγαθών αυξάνονται.

Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού σε Ευρωπαϊκά επίπεδα ,επαναφορά του θεσμικού πλαισίου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Απαιτούμε να μην παραβιάζονται τα δικαιώματά μας στην εργασία και να εργαζόμαστε σε χώρους που εγγυώνται την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία!!!

Απαιτούμε:

  1. Αύξηση των Μισθών σε όλους τους κλάδους της οικονομίας για να καλυφθεί η αύξηση του κόστους ζωής και να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν δίκαιο μερίδιο από τα κέρδη
  2. Άμεση ενίσχυση των ευάλωτων κατηγοριών που αγωνίζονται να αντέξουν οικονομικά τους λογαριασμούς ενέργειας, να βάλουν φαγητό στο τραπέζι και να πληρώσουν το ενοίκιο, τόσο το δικό τους όσο και των παιδιών τους που σπουδάζουν.

Δεν μπορεί να έχουν απαίτηση από όλους εμάς, ακόμα μια φορά, να πληρώνουμε τους δυσβάστακτους λογαριασμούς που αυτοί διαμορφώνουν.

  1. Ανώτατα όρια τιμών ειδικά στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας και αυστηρός φόρος στα υπερβολικά κέρδη των εταιρειών ενέργειας και άλλων εταιρειών

Για την περιοχή μας ειδικότερα η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α, η κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, η μείωση των δημοτικών τελών, η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίων επίπεδα (τουλάχιστον 5 μήνες) και η ένταξη όλων των εποχικά απασχολούμενων κλάδων στο επίδομα ανεργίας όπως οι αμειβόμενοι οδηγοί ταξί, οι υπάλληλοι του αεροδρομίου και οι υπάλληλοι Κ.Α.Ε, αποτελούν επιτακτική ανάγκη. Επίσης, ζητάμε να μην πραγματοποιηθεί καμία διακοπή ρεύματος σε κανέναν εργαζόμενο για τους δύσκολους μήνες του χειμώνα, να υπάρξει επιδότηση ενοικίου σε φοιτητές, δασκάλους, καθηγητές, στρατιωτικούς που υπηρετούν στο νησί μας καθώς επίσης να κηρυχθεί υποχρεωτική η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων και να υπογραφεί άμεσα η σύμβαση των εργαζομένων στο Καζίνο της Ρόδου όπως και η σύμβαση των εργαζομένων στην EUROMEDICA

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ αποφάσισε η σημερινή  απεργιακή συγκέντρωση να πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ώστε για ακόμη μία φορά να αναδειχθεί το πρόβλημα της απαξίωσης της δημόσιας υγείας, της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ. Η κοροϊδία που βιώνουμε όλοι οι κάτοικοι με τις κούφιες υποσχέσεις για τη στελέχωση των δόμων υγείας της περιοχής μας συνεχιστήκαν και χθες κατά την επίσκεψη της αναπληρωτρίας υπουργού  υγείας κ. Γκάγκα. Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε όλοι μαζί ότι «Δεν πάει άλλο!! Φτάνει πια η κοροϊδία!! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει με την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας!! Άμεσες λύσεις!! Λύσεις τώρα!! Να ακουστούν και να υλοποιηθούν οι θέσεις και οι προτάσεις του συλλόγου των νοσοκομειακών γιατρών στο σύνολο τους, να γίνει άμεση επαναφορά όλων των υγειονομικών που είναι σε αναστολή ώστε να δοθεί ανάσα άμεση στο σύστημα υγείας!! Από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει, υποσχέσεις που περιμένουμε να υλοποιηθούν από την σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου».

Το Ε.Κ.Ρ θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη του σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας. Οι τραγικές συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που βίωσαν και βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας που σηκώσαμε και σηκώνουμε, και τώρα το κόστος της ακρίβειας και ο δύσκολος χειμώνας που έχουμε να αντιμετωπίσουμε δεν μας πτοούν. Αντίθετα, μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς ώστε μέσα από τους αγώνες μας όλοι μαζί να καταφέρουμε να επιβιώσουμε και να ανατρέψουμε όλες αυτές τις πολιτικές που θέλουν τον αφανισμό μας.

Κανείς εργαζόμενος μόνος του !!!!!

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε !!!!!

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img