ΑρχικήΤοπικά ΝέαΘετικά τα μηνύματα και τα στοιχεία για την κρουαζιέρα στη Ρόδο

Θετικά τα μηνύματα και τα στοιχεία για την κρουαζιέρα στη Ρόδο

#image_title

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα για τις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων την επόμενη χρονιά στη Ρόδο, καθώς έχει σχεδόν καταρτιστεί το πλάνο κατάπλου για τα λιμάνια μας μετά την ανακοίνωση του προγράμματος των εταιρειών κρουαζιέρας.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έδωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Δημοτικού Τιμενικού Ταμείου νότιας Δωδεκανήσου, (ΔΛΤΝΔ) Βασίλης Παπαοικονόμου, μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί 427 προσεγγίσεις για το 2023, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων ετών, γεγονός για το οποίο εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι όχι μόνο θα έχουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια, αλλά θα έχουμε και περισσότερους τουρίστες καθώς αναμένεται να αλλάξουν τα πρωτόκολλα των κρουαζιερόπλοιων και να αυξηθούν οι πληρότητές τους.

#image_title

Επίσης σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΛΤΝΔ, η χρονιά που φεύγει ήταν αρκετά ικανοποιητική τόσο σε προσεγγίσεις όσο και σε αριθμό επιβατών, αφού από τον απολογισμό του εντεκάμηνου προκύπτει ότι έδεσαν στο λιμάνι μας 370 κρουαζιερόπλοια που μετάφεραν στη Ρόδο 362.739 τουρίστες.
Σε σύγκριση με το 2019, το τελευταίο έτος πριν την πανδημία, η χρονιά που φεύγει χαρακτηρίζεται αρκετά ικανοποιητική, καθώς όχι μόνο ξεπεράσαμε τις επιδόσεις που είχαν σημειωθεί τότε, αλλά καταγράψαμε και ρεκόρ με 23% αύξηση στον αριθμό των επιβατών και 123 περισσότερα κρουαζιερόπλοια.
Σε ό,τι αφορά τις δύο προηγούμενες χρονιές της πανδημίας, η κίνηση στην κρουαζιέρα κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα ειδικά το 2020 καθώς είχαμε ελάχιστη κίνηση με μόλις 8.334 τουρίστες, ενώ το 2021 είχαμε 130.516 επιβάτες κρουαζιέρας.

Μετά από ένα διάστημα ύφεσης στο οποίο προστέθηκε και η ακύρωση ταξιδιών λόγω της πανδημίας, η κρουαζιέρα ανακάμπτει φέτος και επανέρχεται δυναμικά για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, με τα μηνύματα να είναι ακόμα καλύτερα για το 2023.
Η καλή εξέλιξη της φετινής χρονιάς είναι πλέον γεγονός και μάλιστα όπως δείχνουν τα στοιχεία θα «κλείσει» με περίπου 380 κρουαζιερόπλοια. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ που υπερκαλύπτει την κίνηση του 2019, χρονιάς που ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών στο λιμάνι μας, και είχε δείξει σημάδια ανάκαμψης μετά από αρκετά χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάκαμψη της κρουαζιέρας έχει συμβάλει τα μέγιστα στην τόνωση της τουριστικής κίνησης για το νησί και ειδικά για τη Μεσαιωνική Πόλη που τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας και της στασιμότητας στην κρουαζιέρα πέρασε δύσκολες ώρες.
Σημειώνεται ότι η κρουαζιέρα θα συνεχίσει να έχει παρουσία στην περιοχή μας ακόμα και το Δεκέμβριο, κατά τον οποίο θα έχουμε αρκετά κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι μας, μετά από πολλά χρόνια, ενώ η κρουαζιέρα τη νέα χρονιά ξεκινά αρκετά νωρίς, μόλις την 1η Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα υπάρχει ικανοποιητική παρουσία πλοίων τους πρώτους μήνες του χρόνου μέχρι να ξεκινήσει την άνοιξη η κρουαζιέρα με πλήθος προσεγγίσεων στο λιμάνι μας.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img