ΑρχικήΤοπικά ΝέαΣ. Σπυρόπουλος : 8.000 αιτήματα πολιτών ικανοποιήθηκαν ηλεκτρονικά σε ένα χρόνο από...

Σ. Σπυρόπουλος : 8.000 αιτήματα πολιτών ικανοποιήθηκαν ηλεκτρονικά σε ένα χρόνο από το Δήμο!

#image_title

Σε  σημαντικά έργα που έχουν δρομολογηθεί από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΡ και προωθούνται για ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα και να υλοποίηση αλλά και στις ηλεκτρονικές εφαρμογές που έρχονται για να κάνουν τη ζωή των πολιτών πιο εύκολη αναφέρθηκε μιλώντας σήμερα στον Sky ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ  και  αρμόδιος για θέματα ψηφιακών εφαρμογών κ. Σπύρος Σπυρόπουλος.

#image_title

Με αφορμή και όσα ανέφερε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  Ρόδου για τη ΔΕΥΑΡ ο πρόεδρος της επιχείρησης κ.Δημήτρης Τσίκκης  ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε:

«Ο κ. Τσίκκης είπε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό και το οποίο υιοθετώ και εγώ ότι αυτό που συντελείται στη ΔΕΥΑΡ είναι ένα θαύμα. Το ανέφερε  αυτό γιατί οι δυσκολίες με το προσωπικό και τα οικονομικά δεν έχουν πτοήσει την επιχείρηση. Η ΔΕΥΑΡ είναι όρθια υποβάλλει μελέτες και γίνονται σημαντικά και μεγάλα έργα για τον τόπο μας».

Στο πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης έχουν ενταχθεί όπως τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος έργα προϋπολογισμού  25 εκατομμυρίων ευρώ.

« Χθες υποβλήθηκε στο ΗΜΕΠΕΡΑ η πρόταση για τη χρηματοδότηση  του έργου της κατασκευής του αγωγού λυμάτων της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου. Αφορά  την κατασκευή νέου αντλιοστασίου στην περιοχή Ψαροπούλα και πλήρη αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού στο ΕΛΛΗ και την κατασκευή δύο παράλληλων αγωγών που θα σηκώνουν το φόρτο των λυμάτων . Παράλληλα συμβασιοποιούμε έργα ύδρευσης και σε περιοχές που είχαν πρόβλημα όπως η Ιαλυσός  και η Κρεμαστή . Το ίδιο και στους Πεύκους και τη Λίνδο. Το περασμένο καλοκαίρι δώσαμε λύση με τη λειτουργία τριών νέων γεωτρήσεων. Τώρα θα συνδέσουμε ακόμη  τρεις γεωτρήσεις και θα κατασκευάσουμε παράλληλα δίκτυα. Οι μελέτες είναι έτοιμες και τα έργα εκκινούν τον Ιανουάριο.  Στόχος  να μην έχουμε πρόβλημα έλλειψης νερού», είπε ο κ. Σπυρόπουλος.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ μίλησε και για τις ηλεκτρονικές εφαρμογές που λειτουργούν ή θα τεθούν σε λειτουργία σύντομα.

«Χθες  κάναμε ένα μικρό απολογισμό του έργου της σημερινής δημοτικής αρχής.  Αναφέρω πως έχουμε ήδη τοποθετήσει σε 40 σημεία hot spot για wifi . Περιμένουμε την έγκριση για να τοποθετηθούν wifi σε άλλα 45 σημεία. Θα επικεντρωθούμε σε περιοχές υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητας όπως η Λίνδος και η Μεσαιωνική Πόλη στο σύνολο της. Είναι τοποθετημένοι θα πρέπει να πω τρεις σταθμοί διπλής φόρτισης σε Ρόδο και Ιαλυσό οχημάτων. Τοποθετήθηκαν τρεις αισθητήρες παρακολούθησης περιβαλλοντικών συνθηκών  στην πλατεία Κύπρου την πλατεία Γ Λαμπριανού (Φώκιαλη) και στην εθνικής Αντιστάσεως.  Αυτά είναι εργαλεία για να εφαρμοσθούν πολιτικές για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Κρατάμε ζωντανό το GIS  για τα ακίνητα του δήμου μας που είναι χαρτογραφημένα. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τους υπηρεσιακούς παράγοντες», τόνισε.

Στον αντιδήμαρχο που είναι αρμόδιος για το τροχαίο υλικό έχει παραδοθεί σύστημα παρακολούθησης  και διαχείρισης  του στόλου των οχημάτων .

Τις  επόμενες ημέρες όπως τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος θα εγκαινιαστούν οι τρεις έξυπνες διαβάσεις  που θα είναι στην ακτή  Κανάρη και στο Θέρμαι όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση το καλοκαίρι.

Ακόμη ενεργή είναι όπως είπε ο κ. Σπυρόπουλος η ηλεκτρονική  πλατφόρμα για τις  δημόσιες διαβουλεύσεις .

Ακόμη στο δήμο Ρόδου  είναι δυνατό τα αιτήματα των πολιτών να υποβάλλονται ηλεκτρονικά και να ικανοποιούνται.

« Το τρέχον έτος έχουν ικανοποιηθεί  8.000 από τα 9.000 που υποβλήθηκαν συνολικά . Μιλάμε για πάσης φύσεως αιτήματα από την έκδοση ενός πιστοποιητικού γέννησης μέχρι τα κλαδέματα σε ένα δρόμο.  Η εφαρμογή λειτουργεί και στα κινητά τηλέφωνα.Πρόσφατα εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για επτά υποέργα που ενισχύουν τις υπάρχουσες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και φέρνουν και  νέα δεδομένα”, τόνισε.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img