ΑρχικήΤοπικά ΝέαΦ. Χατζηδιάκος: Ποια έργα που δρομολογήσαμε εμείς έγιναν στο Δήμο Ρόδου;

Φ. Χατζηδιάκος: Ποια έργα που δρομολογήσαμε εμείς έγιναν στο Δήμο Ρόδου;

Κριτική στη δημοτική αρχή Ρόδου  άσκησε μιλώντας σήμερα στον Sky ο τέως δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

#image_title

Αφορμή αποτέλεσε όπως είπε η συνέντευξη που παραχώρησε στον Sky σήμερα ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου  Ρόδου Στράτος Καρίκης.

Ο κ.Χατζηδιάκος είπε χαρακτηριστικά :

«Άκουσα τις αγωνιώδεις  προσπάθειες  του κ. Καρίκη να  υπερασπιστεί  ένα ανύπαρκτο έργο. Έχει  προϋπηρεσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά προσπαθεί να σώσει αυτά που δεν σώζονται. Τριάμισι χρόνια μετά  το μεγαλύτερο έργο από τη μεταπολίτευση, δηλαδή η κατασκευή των 11 σχολείων με ΣΔΙΤ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη. Έφερα με πολύ κόπο τα  34 εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για το  έργο  σε μια περίοδο capital controls.  Mιλούν για την διαχείριση των απορριμμάτων και τους πήρε η Περιφέρεια το έργο για να γίνει η νέα μονάδα επεξεργασίας.

Δεν ήταν άξιοι να το προχωρήσουν και να το δημοπρατήσουν . Είπε ο κ. Καρίκης για τον βιολογικό και ξέχασε πως η μελέτη κατατέθηκε στο ΕΣΠΑ και κόπηκε από τη διαχειριστική αρχή γιατί δεν ήταν έτοιμο και το δίκτυο προς Αφάντου. Ξεκίνησε η διαδικασία για τη δημοπράτηση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου επί ημερών μου.  Δεν έχει προχωρήσει. Μιλάμε για  έτοιμα έργα. Μας είπαν για προσβάσεις ΑΜΕΑ μέσα στην Π . Πόλη. Η σύμβαση ήταν έτοιμη  από μας και ενταγμένο το έργο  σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Το ίδιο και για το έργο επισκευής της Ροδιακής Έπαυλης. Η Κως και το Ηράκλειο καμαρώνουν για τα ανοικτά κέντρα εμπορίου. Εδώ τι προχώρησαν από τα έτοιμα έργα  και τι καινούργιο ξεκίνησαν;».

Ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε και στην  επισκευή του Εθνικού Θεάτρου

«Στις 8 Μαρτίου του 2018 ο τότε αντιδήμαρχος είχε υπογράψει  και εγκρίθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού η μελέτη.

#image_title

Εμείς αναζητούσαμε πόρους.  Τώρα υπάρχει πακτωλός χρημάτων. Το ταμείο Ανάκαμψης έσωσε την παρτίδα. Και του κ. Μητσοτάκη και του κ. Καμπουράκη και όλων των δημάρχων και των περιφερειαρχών. Εμείς στη θητεία μας τι είχαμε; Capital Controls. Καταφέραμε στα σκοτεινά και δύσκολα χρόνια να πάρουμε οκτώ εκατομμύρια από ένα ειδικό πρόγραμμα που είχε βγάλει ο  κ.  Α Τσίπρας για τα νησιά επί  διακυβέρνησης του. Εντάξαμε σε αυτό παρεμβάσεις όπως ο  ξυλοπεζόδρομος, η  Ροδιακή Έπαυλη και άλλα. Τι προχώρησε από όλα αυτά;

Προχώρησαν τα αυθαίρετα στις παραλίες , γιατί θέλουν μια πόλη  όπου ο επισκέπτης  θα βάζει  το πόδι του από το ξύλινο μπαράκι μέσα στη θάλασσα. Όσο για το πράσινο δεν θα ήθελα ο κ. Καρίκης να υπερβάλει. Από τη Φανερωμένη μέχρι τα Κρητικά κάθε δύο μήνες αλλάζουν τα λουλούδια. Φαίνεται περνάει καμιά άμαξα από εκεί και πρέπει να τα βλέπει. Να πάνε να δουν τα παρτέρια στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, τα παρτέρια στο ¨Ηχος και Φως  και τι γίνεται στις υπόλοιπες γειτονιές. Όλα αυτά  τα έχω πει στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτά είναι που με έκαναν να πάρω των ομματιών μου  και είπα να ετοιμάσει η παράταξη μου μια νέα ηγετική ομάδα και να συνεχίσουν.  Τους αφήσαμε 55 εκατομμύρια ευρώ. Πόσα είναι σήμερα;», είπε.

Αναφορικά με την κοινωνική πολιτική του Δήμου Ρόδου.

«Κοινωνική πολιτική; Διαγράφουν  οφειλές προς τη ΔΕΥΑΡ ξενοδόχου ύψους 732.000 ευρώ.  Επίσης  κάποιος είχε κάνει μια ρύθμιση χρέους 972.000 ευρώ  σε 35 δόσεις  με   επιταγές. Θα βγουν να μας πουν αν τις έχει πληρώσει; Να μας απαντήσει ο προηγούμενος πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ ο προηγούμενος Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης  που αντεκατέστησε τον κ. Διακομιχάλη. Αν  μας πουν ότι εισπράχθηκαν τα λεφτά θα πω μπράβο.  Μπορεί να διοικήσαμε σε δύσκολες εποχές αλλά κρατούσαμε  σφικτό το τιμόνι και ξέραμε πως πηγαίνουν τα οικονομικά μας . Επί ημερών μας δεν χρεώθηκε ο Δήμος Ρόδου. Ακόμη  και για το Εθνικό Θέατρο είχαμε προβλέψει κάποιες δυνατότητες χρηματοδότησης γιατί εμείς δεν είχαμε το ταμείο Ανάκαμψης» δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος .

«Για όλα είχαμε σχέδια  και  προσπαθήσαμε . Τι έγινε από όλα αυτά που δρομολογήσαμε; Να  μας πει κάποιος. Πέρασαν τριάμισι χρόνια: Eχει το θάρρος να βγει σε ένα ραδιόφωνο μαζί μου ο Δήμαρχος  Ρόδου να συζητήσουμε;

Υπάρχει μια παράταξη συμπαγής με επικεφαλής εμένα . Θα είμαι δίπλα όσο μπορώ.  Αυτή η παράταξη ενωτικά και με όσους νοιάζονται να σωθεί η Ρόδος θα προχωρήσει και θα αναδείξει  τη νέα δημοτική αρχή»

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img