ΑρχικήΤοπικά ΝέαΝέα πρόταση για τη χρηματοδότηση έργων από τη ΔΕΥΑΡ

Νέα πρόταση για τη χρηματοδότηση έργων από τη ΔΕΥΑΡ

#image_title

Νέα πρόταση για χρηματοδότηση και υλοποίηση έργων που έχει ανάγκη η Ρόδος θα υποβάλει η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Η πρόταση όπως τόνισε στο skyrodos.gr o πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης, αφορά την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, την εγκατάσταση έξυπνων υδρομετρητών σε οικίες και επιχειρήσεις και το βασικότερο, την εγκατάσταση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η χρήση των συστημάτων αυτών θα δώσει τη δυνατότητα στην επιχείρηση να καλύψει το αυξημένο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

#image_title

Η πρόταση αυτή μπορεί να φθάσει σε κόστος και τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, και θα υποβληθεί άμεσα.
Προηγήθηκε άλλη πρόταση πριν λίγες ημέρες για τη χρηματοδότηση του έργου επισκευής του καταθλιπτικού αγωγού που συνεχώς παθαίνει βλάβη.

Να σημειωθεί ότι δυνατότητα για έργα ύδρευσης σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις δίνει η πρόσκληση που δημοσίευσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ύψους 180 εκατ. Ευρώ.
Συγκεκριμένα η πρόσκληση είναι για την υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» στον άξονα προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ) που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής με τίτλο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Δικτύων Ύδρευσης».

Κάθε δικαιούχος μπορεί να υποβάλει μόνο μία πρόταση με συνολικό προϋπολογισμό που δεν θα υπερβαίνει τα 9.000.000, πλήρως αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη στη βάση πραγματικών αναγκών που θα αποδεικνύονται με ρεαλιστικά αναλογική αντιστοίχιση βάσει εξυπηρετούμενων χρηστών.

Δεν θα γίνει δε αποδεκτή πρόταση η οποία ήδη χρηματοδοτείται ή έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση εν συνόλω, είτε εν μέρει, σε άλλο χρηματοδοτικό μέσο (π.χ. Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», Ταμείο Ανάκαμψης, κ.λ.π.).
Ειδικότερα δύνανται να χρηματοδοτηθούν:

Η επέκταση υπαρχόντων συστημάτων τηλεπαρακολούθησης και τηλεχειρισμού οικιακών υδρομέτρων (υδρόμετρα, ηλεκτροβάνες, μεταδότες, ασύρματη μετάδοση μετρήσεων, τιμολόγηση) σε υφιστάμενα δίκτυα ύδρευσης. Προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων ύδρευσης του φορέα ( έλεγχο ποιότητας, πίεσης, παροχής, κλπ).

Η επέκταση υπαρχόντων συστημάτων τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων ύδρευσης του φορέα (έλεγχος ποιότητας, πίεσης, παροχής, κλπ).
Συστήματα συνεχούς μέτρησης, καταγραφής και ελέγχου της ενεργειακής απόδοσης και του αποτυπώματος άνθρακα του δικτύου ύδρευσης.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img