ΑρχικήΤοπικά ΝέαΠ. Γαλανού: Με ανησυχούν οι παραιτήσεις νέων γιατρών από το νοσοκομείο Ρόδου!

Π. Γαλανού: Με ανησυχούν οι παραιτήσεις νέων γιατρών από το νοσοκομείο Ρόδου!

#image_title

Στην αποχώρηση του ιατρού χειρουργού κ. Κώστα Κουτσόπουλου από το νοσοκομείο αναφέρθηκε μιλώντας στον “SkyRodos” η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Πολύμνια Γαλανού.

Η κ. Γαλανού, όμως, μίλησε και για τις παραιτήσεις νέων γιατρών που έρχονται να υπηρετήσουν στο νοσοκομείο της Ρόδου και μετά παραιτούνται και φεύγουν. «Θυμάμαι τον κ. Κουτσόπουλο από ειδικευόμενη ιατρός. Μεγάλωσα με τον κ.Κουτσόπουλο στο ΓΝΡ.

Είναι ένας έμπειρος χειρουργός που έχει δώσει το δικό του αγώνα στο νοσοκομείο Ρόδου. Είναι τυχερός που δεν τον κτύπησε κάποια σοβαρή νόσος ενώ δούλευε. Κάποιοι άλλοι όταν πήραν τη σύνταξη ασθένησαν.

Αποτελεί απώλεια η οποιαδήποτε απώλεια προσωπικού από το νοσοκομείο της Ρόδου. Θα ήθελα να τον ρωτήσω όμως, αν είναι ικανοποιημένος με την κατάσταση στη δημόσια υγεία την τελευταία δεκαετία και πώς βλέπει το μέλλον της» Η κ. Γαλανού δήλωσε πως ο κ. Κουτσόπουλος δεν αποχώρησε μεσούσης της θητείας του, αλλά κατά τη συνταξιοδότησή του.

Μπορούσε να μείνει ακόμη για έξι μήνες ή ένα χρόνο, τόνισε. Μίλησε όμως και για το γεγονός ότι έχουν παραιτηθεί αρκετοί νέοι γιατροί από το νοσοκομείο της Ρόδου «Το νοσοκομείο της Ρόδου έχει χάσει το τελευταίο έτος πάνω από δέκα γιατρούς.

Το τραγικό για μένα είναι πως έχουμε παραιτήσεις δέκα γιατρών 40 με 42 ετών. Ήρθαν και απήλθαν. Ήρθαν, δηλαδή, εργάστηκαν και δήλωσαν παραίτηση μετά» Η κ. Γαλανού τόνισε πως από τις προκηρύξεις για την κάλυψη θέσεων γιατρών, θα έρθουν μόνο δύο άτομα. «Μας λείπουν 10 άτομα», είπε.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img