ΑρχικήΤοπικά Νέα«Κουρεύτηκαν» κατά 60% τα χρέη 70χρονου Ροδίτη

«Κουρεύτηκαν» κατά 60% τα χρέη 70χρονου Ροδίτη

Μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών

#image_title

«Κούρεμα» χρεών κατά 60% πέτυχε 70χρονος συμπολίτης μας, μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη για δανειοπλήπτη ο οποίος δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να «ελαφρύνει» το χρέος του, αλλά έκανε χρήση δια των δικηγόρων του κ.κ. Μιχάλη Τεχνίτη και Μάνου Τεχνίτη, της διαδικασίας που του δίνει πλέον ο νόμος για εξωδικαστική ρύθμιση, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα υψηλό ποσοστό «κουρέματος»!

Ο 70χρονος συμπολίτης μας είχε οφειλές που είχαν προκύψει από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικό δάνειο που είχε λάβει τα προηγούμενα χρόνια και που πλέον, λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει, αδυνατούσε να καλύψει.

#image_title

Έτσι μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών κατάφερε να μειωθούν οι οφειλές του σε 10.000 ευρώ από τα 25.000, με μηνιαία δόση περί τα 123 ευρώ το μήνα.

Ακόμα, σύμφωνα με την απόφαση της ρύθμισης που πέτυχε, προστατεύεται τόσο η κύρια κατοικία του όσο και τα λοιπά περιουσιακά του στοιχεία, ενώ για όσο αυτή διαρκεί, παύουν παντός είδους καταδιωκτικά μέτρα εις βάρος του, όπως προβλέπει ο νέος νόμος.

Ο 70χρονος επικαλέστηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του είναι συνταξιούχοι και ότι λόγω χαμηλού οικογενειακού εισοδήματος, περικοπών και αύξησης του κόστους ζωής, δεν ήταν σε θέση να καλύπτει τις δανειακές του υποχρεώσεις.

Παράλληλα, τα ενήλικα τέκνα του δεν ήταν σε θέση να συνεισφέρουν οικονομικά στη στήριξη αυτού και της συζύγου του, λόγω των δικών τους βιωτικών υποχρεώσεων.

Ως γνωστόν, πλέον ο «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών» έχει υποκαταστήσει το νόμο 3869/2010 για τα «Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά» και σε αυτόν μπορούν να ενταχθούν πλέον όσοι ήρθαν σε αδυναμία πληρωμής μετά την κατάργηση του νόμου αυτού, αλλά ακόμα και εκείνοι των οποίων η αίτησή τους στα «Υπερχρεωμένα» απορρίφθηκε εν τέλει από τα Δικαστήρια, οπότε και αναγκαστικά το χρέος τους αναβιώνει.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο και επιλογή για αρκετούς πολίτες, οι αιτήσεις των οποίων για ένταξη στα «Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά» έχουν απορριφθεί από τα Δικαστήρια της χώρας και αναζητούν τρόπους να προστατεύσουν εκ νέου την πρώτη τους κατοικία.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img