ΑρχικήΤοπικά ΝέαΈνταλμα σύλληψης εξέδωσαν οι διωκτικές αρχές σε βάρος συγγενικού προσώπου του Γιώργου...

Ένταλμα σύλληψης εξέδωσαν οι διωκτικές αρχές σε βάρος συγγενικού προσώπου του Γιώργου Καρυώτη που βρέθηκε δολοφονημένος στην Παλιά Πόλη

#image_title

Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης προχώρησαν οι δικαστικές αρχές στη Ρόδο, σε βάρος ενός ατόμου, συγγενικού προσώπου του 75χρονοτυ που βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στην Παλιά Πόλη, τον Ιούνιο του 2022.

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής, οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου που χειρίζονται επί σειρά μηνών την υπόθεση, είχαν καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία στην αρχική δικογραφία, τα οποία «κλείδωναν» ως ύποπτο για την τέλεση του αδικήματος, το συγγενικό πρόσωπο του 75χρονου Γιώργου Καρυώτη.

Ο άτυχος 75χρονος είχε εντοπιστεί στις 14 Ιουνίου 2022 πριν από τη μία το μεσημέρι, νεκρός μέσα στο σπίτι του, στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, στην οδό Ειρήνης, από συγγενικό του πρόσωπο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Ροδιακής», ο 75χρονος βρέθηκε πεσμένος στο πάτωμα, τα χέρια του ήταν ελαφρώς δεμένα πίσω με είδος κορδονιού και στο λαιμό του ήταν περασμένο ένα κομμάτι σχοινί, επίσης χαλαρωμένο.

Όλα αυτά τα στοιχεία, καθώς και άλλα που έχουν προκύψει τόσο από την εξονυχιστική έρευνα του κλιμακίου της σήμανσης στο σπίτι του 75χρονου αλλά και τις καταθέσεις που είχαν ληφθεί αξιοποιήθηκαν αναλόγως προκειμένου, οι αστυνομικοί να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα για το τι ακριβώς συνέβη στο σπίτι του ηλικιωμένου.

Η επιβεβαίωση των υποψιών που εξ αρχής είχαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που χειρίζονται την υπόθεση, ότι δηλαδή επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια, δόθηκε με το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Συγκεκριμένα από την νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Ρόδου κ. Παναγιώτης Κοτρέτσος στη σορό του 75χρονου, επιβεβαιώθηκε αυτό που εξ αρχής οι έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εκτιμούσαν, ότι δηλαδή πρόκειται για δολοφονία από άγνωστο – μέχρι τότε- δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» από την εξέταση που έγινε στη σορό του 75χρονου διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του προήλθε είτε από πνιγμό (του έγινε φραγή σε στόμα και μύτη από όπου ανέπνεε) είτε από στραγγαλισμό (καθώς υπήρχε θηλιά από σχοινί γύρω από το λαιμό του) ή ακόμη και σε συνδυασμό των δύο αυτών περιπτώσεων.

Σε ότι αφορά το χρόνο θανάτου του άτυχου 75χρονου αυτός προσδιορίζεται την προηγούμενη ημέρα.

Τα στοιχεία αυτά έδωσαν το «πράσινο» φως για να εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι έρευνες, κάτι που συνεχίστηκε όλο αυτό το διάστημα.

Βάσει πληροφοριών της «Ροδιακής» στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών είχαν «κλειδωθεί» και εξετάστηκαν εξονυχιστικά όλοι όσοι είχαν σχέσεις με τον ηλικιωμένο άνδρα καθώς και άτομα του οικογενειακού, φιλικού και συγγενικού του κύκλου. Παράλληλα οι καταθέσεις αυτών των ανθρώπων αλλά και των περιοίκων, οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα που είχε λάβει ή είχε στείλει τις τελευταίες ημέρες πριν το θάνατο του ο 75χρονος, καθώς και οι επισκέψεις που δέχτηκε, αξιολογήθηκαν αναλόγως. Επίσης σε μία προσπάθεια να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες του εγκλήματος ελέγχθηκαν και όλα τα στοιχεία που μπορούσαν να ληφθούν από κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στην περιοχή γύρω από το σπ