ΑρχικήΤοπικά ΝέαΔύο Ροδίτες θα δικαστούν για υπεξαίρεση μηχανημάτων

Δύο Ροδίτες θα δικαστούν για υπεξαίρεση μηχανημάτων

#image_title

Για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού κατηγορούνται δύο άνδρες ηλικίας 49 και 75 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι θα δικαστούν από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Πρόκειται για την έφεση που έχουν ασκήσει οι δύο άνδρες , κατά της απόφασης που έλαβε για την ίδια υπόθεση τον Ιούνιο του 2021 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και με την οποία καταδικάστηκαν σε ένα έτος φυλάκιση με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 200 ημερήσιες μονάδες προς 3 ευρώ η κάθε μία και σε περίπτωση που δεν καταβληθούν θα εκτίσουν ποινή φυλάκισης 200 ημερών, έκαστος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και την πρωτόδικη απόφαση, οι δύο κατηγορούμενοι ήταν ομόρρυθμα μέλη και διαχειριστές εταιρείας στη Ρόδο η οποία εταιρεία από το 2006 είχε καταστεί κάτοχος μίας αυτοκινούμενης ελαστιχοφόρας τσάπας, μίας βάσης φορτηγού, μίας υδραυλικής σφύρας και ενός οδοποιητικού μηχανήματος.

Όλα τα παραπάνω, τα είχαν πάρει με “leasing” μέσω τράπεζας, και όταν τον Ιούλιο του 2016, έχοντας ήδη κινηθεί διαδικασίες για την επιστροφή των μηχανημάτων αναζητήθηκαν, οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι τα είχαν αποκρύψει μεταφέροντάς τα σε άγνωστη τοποθεσία με αποτέλεσμα να μην τα βρει ο δικαστικός επιμελητής που ασχολούταν με την υπόθεση.

Η αξία όλων των μηχανημάτων εκτιμάται στις 90.000 ευρώ και έτσι σε βάρος του 49χρονου και του 75χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Η δίκη τους προσδιορίστηκε να γίνει στις 14 Μαρτίου 2023.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img