ΑρχικήΤοπικά ΝέαΔιατηρήθηκε η ποινή για τον Βούλγαρο που ξυλοκόπησε την έγκυο σύντροφό του

Διατηρήθηκε η ποινή για τον Βούλγαρο που ξυλοκόπησε την έγκυο σύντροφό του

#image_title

Απορρίφθηκε χθες ως ανυποστήρικτη, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, η έφεση του 32χρονου αλλοδαπού από τη Βουλγαρία που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε την 33χρονη εγκυμονούσα σύντροφό του με αποτέλεσμα το θάνατο ενός εκ των δύο βρεφών που κυοφορούσε.

Η υπόθεση είχε εκτυλιχθεί πριν από οχτώ χρόνια στην Κω και ο αλλοδαπός παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω για να δικαστεί για τα αδικήματα της διακοπής εγκυμοσύνης και ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης.

Τον Απρίλιο του 2019, ο 32χρονος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου για να δικαστεί για την υπόθεση σε πρώτο βαθμό.

Η δίκη ξεκίνησε το μεσημέρι και μετά από μία μακρά διαδικασία που ολοκληρώθηκε το βράδυ, το δικαστήριο έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου τον 32χρονο Βούλγαρο επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης έξι ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πιο συγκεκριμένα, ο αλλοδαπός καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια κάθειρξη για την πρώτη πράξη και δύο χρόνια φυλάκιση για τη δεύτερη, δηλαδή κατά συγχώνευση έξι χρόνια κάθειρξη, ενώ η έφεσή του έχει αναστέλλουσα δύναμη.

#image_title

Κατά της απόφασης αυτής ο 32χρονος Βούλγαρος άσκησε έφεση η οποία εξετάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, καθώς το σχετικό αίτημα αναβολής δεν έγινε δεκτό. Έτσι τελικά η έφεση απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη (αφού ουδείς εμφανίστηκε στο δικαστήριο) και ο 32χρονος Βούλγαρος διατηρεί την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 6 ετών που του έχει επιβληθεί, την οποία και θα πρέπει πλέον να εκτίσει.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Δημήτρης Δρόσος ενώ για την υποστήριξη της κατηγορίας οι δικηγόροι κ.κ. Αχιλλέας Δασκαλάκης και Αντωνία Κωστοπούλου.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω αλλά και την κατάθεση που έδωσε η 33χρονη, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιουνίου 2015, οπότε και ο κατηγορούμενος επέστρεψε σπίτι τους γύρω στις εννέα, έχοντας πιει. Τότε εκείνη τον ρώτησε τι είχε συμβεί και εκείνος άρχισε να της φωνάζει.

Η 33χρονη κατέθεσε πως επειδή και άλλες φορές που είχε πιει ο σύντροφος της την είχε χτυπήσει, μετακινούνταν από το ένα δωμάτιο του σπιτιού στο άλλο, για να μη δώσει συνέχεια. Ωστόσο, ο αλλοδαπός την έπιασε από το μπράτσο και της έδωσε ένα χαστούκι στο πρόσωπο στο μάτι και μετά πήγε και κοιμήθηκε. Η 33χρονη δήλωσε πως σκεπτόμενη πώς να προστατεύσει τα παιδιά που κυοφορούσε (δίδυμα) καθώς βρισκόταν στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της, αποφάσισε την άλλη μέρα το πρωί να πάει στο σπίτι του πατέρα της.

Όμως περίπου στις 4 το απόγευμα μετέβη εκεί ο σύντροφός της ο οποίος τραβώντας την από τα μπράτσα την έβγαλε έξω από το σπίτι, την έβαλε στο αυτοκίνητό του και στη διάρκεια της διαδρομής από την πόλη της Κω προς την περιοχή της Αντιμάχειας, τη γρονθοκόπησε με βιαιότητα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει και προκειμένου να μη φαίνεται από το παράθυρο του αυτοκινήτου χτυπημένη, της κατέβασε το κεφάλι προς τα κάτω. Επειδή όμως η 33χρονη Βουλγάρα αντιδρούσε, αφού την απείλησε με ένα κατσαβίδι ότι θα τη σκότωνε, τη χτύπησε με αυτό στην αριστερά πλευρά της κοιλιάς της και στο δεξί πόδι, και συγκεκριμένα στο μηρό.

Σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα, όταν έφθασαν στο σπίτι τους, ο 32χρονος Βούλγαρος κατηγορούμενος φέρεται να επέφερε στην 33χρονη γυναίκα βίαια και ισχυρά πλήγματα με κλωτσιές στη δεξιά πλευρά της κοιλιακής της χώρας, στα πλευρά και στην πίσω πλευρά του δεξιού ποδιού της στο ύψος του μηρού. Εξαιτίας των χτυπημάτων αυτών η κοπέλα υπέστη τραυματισμούς σε σημεία του σώματός της.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 7 Ιουνίου 2015, η 33χρονη αισθάνθηκε έντονους πόνους και πήγε στο νοσοκομείο της Κω όπου και εξετάστηκε από τον γυναικολόγο που είχε αναλάβει όλους τους προηγούμενους μήνες τη φροντίδα της.

Ο γιατρός τότε διαπίστωσε από το υπερηχογράφημα που της έγινε ότι το ένα από τα δίδυμα έμβρυα που κυοφορούσε, το αγοράκι, είχε ανενεργή καρδιακή λειτουργία και ήταν ήδη νεκρό! Στη συνέχεια με το μηχάνημα καταγραφής οδυνών διαπιστώθηκε ότι η 33χρονη βρισκόταν σε διαδικασία εξέλιξης τοκετού, και υπεβλήθη σε καισαρική τομή, με την οποία γέννησε ζωντανό το θηλυκό βρέφος και νεκρό το αγοράκι!

Βάσει πάντα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, από τα χτυπήματα που είχε δεχτεί η 33χρονη γυναίκα, «επήλθε περιφερικό οπισθοπλακουντιακό αιμάτωμα πλακούντα, αποκόλληση του πλακούντα από το άρρεν έμβρυο και τελικός ενδομήτριος θάνατος του τελευταίου».

Για την υπόθεση ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακοπή εγκυμοσύνης χωρίς τη συναίνεση της εγκύου και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος του Βούλγαρου συντρόφου.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img