ΑρχικήΤοπικά ΝέαΓια κατοχή όπλων και εκρηκτικών πρόκειται να δικαστεί ένας 65χρονος

Για κατοχή όπλων και εκρηκτικών πρόκειται να δικαστεί ένας 65χρονος

#image_title

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει στις αρχές Απριλίου 65χρονος ο οποίος συνελήφθη να έχει στην κατοχή του όπλα και εκρηκτικά μετά από καταγγελία που έγινε σε βάρος του για ενδοοικογενειακό επεισόδιο που είχε προκαλέσει.

Τον 65χρονο βαραίνει η κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων και εκρηκτικών με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος ή τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων ατόμων, ενώ μαζί του παραπέμφθηκε να δικαστεί και ένας ακόμη άνδρας κατηγορούμενος για απλή συνέργεια στην παραπάνω πράξη.

Η υπόθεση – σύμφωνα με πληροφορίες- άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας μετά την καταγγελία που έκανε η σύζυγος του 65χρονου δια της συνηγόρου της κ. Βάσιας Παπαγεωργίου στην αστυνομία, με αφορμή τον ξυλοδαρμό που υπέστη τόσο η ίδια όσο και τα τρία παιδιά της (τα δύο ήταν ανήλικα) το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουνίου 2015.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πραγματοποίησαν το επόμενο πρωί (6 Ιουνίου 2015) στοχευμένο έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος και βρέθηκε στο χώρο των αποσκευών βαλιτσάκι με κωδικό ασφάλειας, το οποίο περιείχε μεταξύ άλλων:

• Δυο (2) πιστόλια των 7,65 χιλιοστών με γεμιστήρες
• Χίλια είκοσι οκτώ (1.028) φυσίγγια, διάφορων διαμετρημάτων
• Βραδύκαυστο φιτίλι μήκους 1,80 μέτρων
• Ασύρματη κάμερα με δυο δέκτες
• Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας προσώπου που έχει αποβιώσει

Ακολούθησε έρευνα παρουσία Δικαστικού λειτουργού σε γραφείο επιχείρησης του 65χρονου, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

#image_title

• Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα
• Ένα (1) περίστροφο
• Τετρακόσια (400) φυσίγγια, διάφορων διαμετρημάτων
• Τριάντα οκτώ (38) κάλυκες φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων
• Εκρηκτική ύλη «ΤΝΤ», βάρους 385 γραμμαρίων
• Καθαριστικά όπλων

Όλα τα ανευρεθέντα στην κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν και ο παράνομος οπλισμός στάλθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω εξετάσεις.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία και άσκησε ποινική δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα σε βάρος του και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο αυτόφωρο μόνο ως προς την ενδοοικογενειακή βία, καθώς για τα όπλα και τις εκρηκτικές ύλες η υπόθεση διαχωρίστηκε καθώς σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, από τις καταθέσεις των αστυνομικών προέκυψαν στοιχεία τέτοια τα οποία και οδήγησαν το δικαστήριο στην απόφαση να διαχωριστεί η υπόθεση για να γίνει περαιτέρω διερεύνηση από την ανακρίτρια Ρόδου.

Η δικογραφία της υπόθεσης παραπέμφθηκε στην ανάκριση προκειμένου ο 65χρονος να κληθεί στο πλαίσιο τακτικής ανάκρισης και να απολογηθεί.

Ωστόσο, στις 24 Ιουνίου 2015 η ανακρίτρια Ρόδου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον 65χρονο, καθώς μετά από πληροφορίες, φερόταν ως ύποπτος φυγής. Έτσι ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και συνελήφθη.

Αρνείται τις κατηγορίες

Πάντως, απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Μηνά Τσέρκη, ο 65χρονος σύμφωνα με πληροφορίες είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και ειδικότερα, είχε αποδεχτεί την πλημμεληματική κατηγορία της κατοχής των όπλων, όχι όμως την επιβαρυντική διάταξη του νόμου που τον βαραίνει.

Ο ίδιος είχε προσκομίσει και σχετικά έγγραφα με τα οποία αποδεικνύονταν οι ισχυρισμοί του, ενώ είχε επισημάνει μεταξύ άλλων πως και για τα δύο όπλα κατείχε νόμιμη άδεια. Σε ό,τι αφορά βίντεο που υπάρχει στη δικογραφία και στο οποίο φαίνεται ο 65χρονος να βλέπει όπλα μαζί με έναν ακόμη άνδρα, ο κατηγορούμενος έδωσε και για αυτό εξηγήσεις στην ανακρίτρια τονίζοντας πως όλα έγιναν για συγκεκριμένο σκοπό.

Τελικά, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 65χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.
Η δίκη του έχει προσδιοριστεί να γίνει στις 5 Απριλίου από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή βία

Σε ό,τι αφορά την ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ο 65χρονος πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 36 μηνών με τριετή αναστολή.

Κατά την ακροαματική διαδικασία στο πρωτόδικο δικαστήριο είχαν καταθέσει η σύζυγος και τα τρία από τα πέντε παιδιά του, τα οποία κατηγορείται ότι χτύπησε με μπουνιές (όπως και τη σύζυγό του) σε διάφορα σημεία του σώματός τους (κεφάλι, χέρι κ.α.). Και τα τρία παιδιά όπως και η σύζυγος είχαν πει στο δικαστήριο πως νιώθουν φόβο απέναντι στον 65χρονο, ενώ είχαν περιγράψει το περιστατικό του καβγά που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Ιουνίου 2015 και είχε ως αποτέλεσμα την εξέλιξη αυτή.

Τελικά το δικαστήριο με πρόταση και της εισαγγελέως της έδρας είχε κρίνει ένοχο τον 65χρονο και του είχε επιβάλει συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή, ενώ του είχε επιδικάσει και την χρηματική ικανοποίηση των 1100 ευρώ.

Κατά της ποινής αυτής άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων τον Ιούλιο του 2018.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μηνά Τσέρκη του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή κρίνοντάς τον ένοχο μόνο για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης.

Τη σύζυγο και τα παιδιά εκπροσώπησε στο δικαστήριο ως πολιτική αγωγή η δικηγόρος κ. Βάσια Παπαγεωργίου.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img