ΑρχικήΤοπικά ΝέαΣοβαρές καταγγελίες κατά ξενοδόχων της Ρόδου

Σοβαρές καταγγελίες κατά ξενοδόχων της Ρόδου

#image_title

Από τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Θ. Σταμούλη

Σε σοβαρές καταγγελίες για απόπειρα καταστρατήγησης της τοπικής σύμβασης εργασίας από ξενοδόχους της Ρόδου προχώρησε χτες ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού μας Θανάσης Σταμούλης, επισημαίνοντας ότι τέσσερις ξενοδόχοι του νησιού μας προσέφυγαν στην επιθεώρηση εργασίας ζητώντας να συμπεριληφθούν άρθρα που δεν περιλαμβάνονται σε αυτήν.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το σωματείο αναφέρονται τα εξής:

«Η κωλυσιεργία της κυβέρνησης συναντά την ‘απανθρωπιά’ και την ‘αχορταγιά’ των υπανθρώπων και όλο αυτό συμβαίνει με την ανοχή της τοπικής επιθεώρησης εργασίας.

Τα κοράκια-επιχειρηματίες εκμεταλλευόμενοι την μη κήρυξη της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΤΚΣΣΕ ) Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου από τον Υπουργό Χατζηδάκη (τον γνωστό εξυγιαντή του Ο.Σ.Ε. με τους νεκρούς όσο και της Δ.Ε.Η. με τους υπέρογκους λογαριασμούς) προσπαθούν να αντικαταστήσουν αυτή καθώς, τέσσερεις ξενοδοχειακές μονάδες με προσφυγή στην Τοπική Επιθεώρηση Εργασίας ζητούν να εγκριθούν άρθρα και διατάξεις πλήρως αντίθετα τόσο στην ΤΚΣΣΕ Ξεν/λών Ρόδου όσο και στην κοινή λογική.

Τα μέτρα που αναγράφονται στους εσωτερικούς κανονισμούς και καλούνται να εγκρίνουν, ακολουθούν την εργοδοτική λογική αυτή της ληστρικής επιδρομής στα δικαιώματα των εργαζομένων με μοναδικό γνώμονα το υπέρ κέρδος των υπανθρώπων αυτών επιχειρηματιών. Τα αρπακτικά αυτά, προτείνουν πλήθος αντεργατικών-εξουθενωτικών και απάνθρωπων μέτρων στους εν λόγω εσωτερικούς κανονισμούς, υποτιμώντας την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια.

#image_title

Συμπεριφέροντές ως σύγχρονοι δικτάτορες εισάγουν υποχρεωτικά 9ωρα, δοκιμαστικούς μήνες εργασίας, όρους διευκόλυνσης των απολύσεων και ότι πιο πρόστυχο έχει δει ο εργαζόμενος κόσμος τα τελευταία χρόνια και όλα αυτά σε μορφή εσωτερικού κανονισμού ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο θα βρίσκεται κάπου αναρτημένος σε κάποιο σημείο της επιχείρησης αλλά καθίσταται αυτομάτως αποδεκτός και υποχρεωτικός από το σύνολο του προσωπικού μέσω της υπογραφής του εντύπου πρόσληψης (;;;;;;;)

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ…

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΘΛΙΟΙ…

Ντροπή όμως και στην τοπική επιθεώρηση εργασίας πού ουσιαστικά επιτρέπει όλο αυτό το τσίρκο να παρελαύνει στα γραφεία της αντί να τους πετάξει έξω με τις κλωτσιές. Εν’ αντιθέση η κυρία Γραμματέας, ούτε καν επιθεωρήτρια, φρόντισε να επιτεθεί στον Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Σταμούλη Αθανάσιο ισχυριζόμενη ότι δεν είχε επίσημη πρόσκληση και ότι είναι αναρμόδιος να παραστεί στην συνάντηση. Πρόκειται για εργατικό θεμα και μάλιστα θέμα που καταπατά δικαιώματα εργαζομένων που κοπιάζουν. Αλλά που να καταλάβει την σοβαρότητα. Το θέμα δεν εχει να κάνει με δικαιώματα της προνομιούχας κυρίας που πιθανότατα το καλοκαίρι θα λιάζεται σε κάποια παραλία, αλλα με εργαζόμενους που θα λιώνουν μέσα στη ζέστη για να ζήσουν και τον χειμώνα.

Δεν καταλαβαίνουμε από πού προκύπτει το συμπέρασμα της κυρίας ότι ο Πρόεδρος μας Σταμούλης Αθανάσιος είναι αναρμόδιος για την υπόθεση, (ίσως βεβαια και να αντιλαμβανόμαστε). Στην πράξη θα καταλάβαινε ο καθένας (ποσό μάλλον μια υπάλληλος της επιθεώρησης εργασίας) ότι ο κ. Σταμουλης αυτή τη στιγμή εκλεγμένος ως:

Πρόεδρος Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Αντιπρόεδρος Εργατικου Κέντρου Ρόδου

Ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού και

Πρώτο εκλεγμένο μέλος του Γεν. Συμβούλιου της ΓΣΕΕ

Είναι ο ιδανικός αρμόδιος και όφειλε να είναι εκεί για να προστατέψει τους εργαζόμενους. Ενδεχομένως, κανείς δεν τον ήθελε εκεί, ώστε διευκολυνθεί το έργο τους.

Σαν σωματείο δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή τέτοιων πρακτικών. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων.

Καλούμε έστω και την ύστατη αυτή στιγμή την επιθεώρηση εργασίας να σταθεί στο ύψος της και να θυμηθεί τον ρόλο της και να ορθώσει ανάστημα σε όλα τα παράσιτα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν εργαζόμενους.

Καλούμε την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου να καταδικάσει δημόσια αυτούς τους εσωτερικούς κανονισμούς και να επιπλήξει όλους αυτούς που αποτελούν μέλη της και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους εργαζόμενους, τιμώντας με αυτό το τρόπο την υπογραφή τους στο κείμενο της ΤΚΣΣΕ.

Τέλος, καλούμε όλο τον εργαζόμενο κόσμο να γυρίσει την πλάτη σε όποιον εργοδότη δεν τον σέβεται, να ρίξει μαύρο και άκυρο στα σκουπίδια που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν εργαζόμενους και τους συμπεριφέρονται ως σύγχρονους δούλους, να απομονώνουν τους κάκιστους αυτούς εργοδότες και να τους αφήσουν να δουλέψουν μόνοι τους τα ντουβάρια τους.

Να επιλέγουν εργοδότες του κλάδου που σέβονται την ΤΚΣΣΕ και την ανθρώπινη υπόσταση».

Η ΣΑΙΖΟΝ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΛΑ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ

ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img