ΑρχικήΤοπικά ΝέαΠροσωρινά κρατούμενος ο υπεύθυνος λειτουργίας ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν παράνομοι μετανάστες

Προσωρινά κρατούμενος ο υπεύθυνος λειτουργίας ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν παράνομοι μετανάστες

#image_title

Ελεύθερη με όρους η 41χρονη συγκατηγορούμενή του

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε πριν από λίγη ώρα με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 51χρονος Έλληνας υπεύθυνος λειτουργίας ξενοδοχείου στην περιοχή της Κρεμαστής όπου είχε συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα μαζί με τη 41χρονη συγκατηγορούμενή του, όταν οι λιμενικοί εντόπισαν 44 παράνομους μετανάστες στην επιχείρησή τους.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση και εξασφάλιση καταλύματος σε παράνομους μετανάστες. Και οι δύο κατηγορούμενοι σήμερα το πρωί, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Ηλία Ζωγραφίδη και Στέλιο Κιουρτζή, προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

#image_title

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 41χρονη εξήγησε ότι στην εταιρεία υπάρχουν δύο ξενοδοχεία, και ο καθένας από τους κατηγορούμενους έχει αναλάβει να διαχειρίζεται από ένα εξ αυτών. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στο οποίο εντοπίστηκαν οι παράνομοι μετανάστες, δήλωσε πως το διαχειριζόταν ο 51χρονος. Ο τελευταίος από την πλευρά του, ισχυρίστηκε πως όλες οι διαδικασίες γίνονταν με καθόλα νόμιμο τρόπο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 51χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και θα οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ η 41χρονη αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της μια φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της καθώς και την καταβολή εγγυοδοσίας ποσού 2.000 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, τα οποία στις 5 Απριλίου, στις 9 το πρωί, παρουσία δικαστικού λειτουργού έκαναν έφοδο σε ξενοδοχειακή μονάδα σε χωριό της δυτικής πλευράς του νησιού μας όπου και εντόπισαν 44 μετανάστες να διαμένουν εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλοδαποί φέρονται να είχαν έρθει στο νησί μας παράνομα λίγες μέρες νωρίτερα.

Περίπου 3 ώρες μετά, και συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, οι Λιμενικοί έκαναν δεύτερο έλεγχο στο ίδιο κατάλυμα όπου και εντόπισαν άλλους τέσσερις αλλοδαπούς από τη Συρία ηλικίας 33, 41, 28 και 29 ετών αντίστοιχα.

Οι αλλοδαποί βρέθηκαν να κατέχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη (κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος).

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img