ΑρχικήΠολιτικήΨηφοδέλτια Επικρατείας: Νέα πρόσωπα – Πότε θα ανακοινωθούν

Ψηφοδέλτια Επικρατείας: Νέα πρόσωπα – Πότε θα ανακοινωθούν

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα για τον εορτασμό του Πάσχα τα κομματικά επιτελεία θα ριχθούν τις επόμενες ημέρες στη μάχη για να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα. Το Σάββατο ο πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επίσημη προκήρυξη των εκλογών και ακολούθως θα θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα στη Βουλή (που θα ανοίξει εκ νέου μετά τις εκλογές).

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές κλείνουν σταδιακά και τα ψηφοδέλτια Επικρατείας και πλησιάζει η ώρα των επίσημων  ανακοινώσεων. Να σημειωθεί εδώ πως σε μία από τις τρεις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας  όλων των κομμάτων θα πρέπει να είναι εκπρόσωπος των αποδήμων.

Αναλυτικά το τοπίο  διαμορφώνεται ως εξής :

Ν.Δ. Μετά την προκήρυξη των εκλογών θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, στο οποίο όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αυξημένη η συμμετοχή των γυναικών. Στο ψηφοδέλτιο από την κυβέρνηση αναμένεται να  είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης και ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδης. Επίσης πιθανή θεωρείται μια υποψηφιότητα της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα.ΣΥΡΙΖΑ : Ισόποση είναι η συμμετοχή ανδρών και γυναικών στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Όσον αφορά στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας αναμένεται να είναι υποψήφιος ο  πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης. Επίσης στο ψηφοδέλτιο θα είναι η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου. Σε εκλόγιμη θέση θα είναι ακόμα ο καθηγητής του Harvant Όθωνας Ηλιόπουλος (από τους απόδημους). Επίσης δεν πρέπει να αποκλείεται μια υποψηφιότητα της Λούκας Κατσέλη, που πρόσφατα βρέθηκε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του σχεδίου του κόμματος για τα κόκκινα δάνεια.ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ήδη ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του παλαίμαχου διεθνή τερματοφύλακα Νίκου Σαργκάνη. Στο ψηφοδέλτιο θεωρείται πιθανόν να είναι κάποιοι εκ των στενών συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως για παράδειγμα ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού Παναγιώτης Δουδώνης και ο εκπρόσωπος τύπου Δημήτρης Μάντζος. Πιθανότατα  από τους απόδημους θα συμμετάσχει η δικηγόρος Έλενα Χρονοπούλου.

Η επόμενη ημέρα των εκλογών

Με διαφορετική οπτική αντιμετωπίζουν τα κόμματα όπως είναι φυσικό την επόμενη ημέρα των εκλογών. Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν πως δεν θα προκύψει κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής και μιλούν για τον στόχο της αυτοδυναμίας στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Ωστόσο σημειώνουν την ανάγκη να σταλεί καθαρό μήνυμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου  και επιδιώκουν ένα ποσοστό που θα δίνει «αέρα» για μία δεύτερη αναμέτρηση.

Στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μιλούν για την ανάγκη να προκύψει προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής. Το βασικό σύνθημα της κάλπης είναι το «δικαιοσύνη παντού», ενώ το δίλημμα που βάζουν είναι «αλλαγή ή Μητσοτάκης».

Την ίδια στιγμή από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επιδιώκουν ισχυρό διψήφιο ποσοστό στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να έχει σημειώσει πως σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί θα πρέπει να είναι ευρείας αποδοχής.

Read More

Πηγή: Η Ναυτεμπορική

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img