ΑρχικήΤοπικά ΝέαΓ. Νικητιάδης: Ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ για να μπει τέλος στην εγκατάλειψη...

Γ. Νικητιάδης: Ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ για να μπει τέλος στην εγκατάλειψη των νησιών

#image_title

Την Πάτμο και τους Λειψούς επισκέφθηκε το διήμερο 6 και 7 Μαΐου ο τ. υφυπουργός Τουρισμού Πολιτισμού και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πάτμο, ο τ. υφυπουργός είχε συνάντηση με κατοίκους του νησιού και μέλη της δημοτικής αρχής.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποίησε πολιτική ομιλία στην οποία έκανε εκτενή αναφορά στην αναγκαιότητα της ισχυρής εντολής στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη Κυριακή και της εκπροσώπησης του Κινήματος στη Βουλή, από Δωδεκανήσιο βουλευτή.

Όπως υπογράμμισε κατά την ομιλία του, η εγκατάλειψη της νησιωτικής χώρας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι εμφανής σε όλους τους τομείς και ιδιαιτέρως στον τομέα της υγείας ενώ αναφορά έκανε και στην έλλειψη στρατηγικού τουριστικού σχεδιασμού.

Αναφερόμενος σε θέματα που απασχολούν το νησί της Πάτμου, τόνισε πως εδώ και τέσσερα χρόνια η Νέα Δημοκρατία έχει αφήσει στην τύχη του το Κέντρο Υγείας του νησιού με αποτέλεσμα το υπάρχον και ελλιπές υγειονομικό προσωπικό να υπερβάλλει εαυτόν για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις εφημερίες και στις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων. Η ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις, η αύξηση των αμοιβών και η ένταξη των υγειονομικών υπαλλήλων στα βαρέα και ανθυγιεινά, αποτελεί δέσμευση του ΠΑΣΟΚ όπως αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο πρόγραμμά του.

Ο κ, Νικητιάδης έστρεψε τα βέλη προς την κυβέρνηση για την παραμέληση του τουριστικού σχεδιασμού του νησιού καθώς η αδιαφορία της κυβέρνησης για την δρομολόγηση κατασκευής και ολοκλήρωσης του μώλου πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, αφαιρεί από την τοπική κοινωνία οικονομικούς πόρους. Μάλιστα, όπως είπε, τα έσοδα αυτά που κάλλιστα θα μπορούσαν να μείνουν στο νησί, μεταφέρονται στη γειτονική Τουρκία. Το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τον κ. Νικητιάδη έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και ειδικώς των νησιών, με στόχο τις οικονομικά δυνατότερες αγορές.

Επόμενος σταθμός του υποψηφίου βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή 7 Μαΐου ήταν οι Λειψοί. Τα σοβαρά προβλήματα του τομέα υγείας αναδείχθηκαν εκ νέου στη συνάντηση του κ. Νικητιάδη με τον Δήμαρχο Λειψών κ. Φώτη Μάγγο με κυρίαρχο την έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Παραλλήλως επισημάνθηκαν τα προβλήματα στην ολοκλήρωση έργων υποδομής με ευθύνη της πολιτείας, φαινόμενο που παρουσιάζεται κυρίως σε μικρούς Δήμους.

Ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε πως  μέσα στις 12 προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για ένα σύγχρονο κράτος, υπάρχει δέσμευση για ένα Εθνικό Στρατηγικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, με αλλαγή των προτεραιοτήτων του Ταμείου Ανάκαμψης για την στήριξη της εγχώριας παραγωγής, την περιφερειακή ανάπτυξη και τη διασύνδεση του τουρισμού με όλους τους κλάδους της οικονομίας.

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img