ΑρχικήΤοπικά ΝέαΕξαπάτησε τον φίλο του και του «έφαγε» 61.000 ευρώ

Εξαπάτησε τον φίλο του και του «έφαγε» 61.000 ευρώ

#image_title

Περισσότερα από 61.000 ευρώ κατηγορείται 54χρονος ότι κατάφερε να αποσπάσει από 55χρονο συμπολίτη μας, προκειμένου να «ανοίξουν» από κοινού εταιρεία ταξιδιωτικού πρακτορείου!

Τα χρήματα δόθηκαν αλλά η εταιρεία δεν λειτούργησε και πλέον ο 55χρονος ζητά να του επιστραφούν τα χρήματά του!
Η υπόθεση έχει ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης με μήνυση που υπέβαλε ο 55χρονος δια των δικηγόρων του κ.κ. Ιωάννη Πατσουράκη και Δήμου Μουτάφη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην έγκληση, όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 2022 οπότε και ο 55χρονος γνωρίστηκε με τον 54χρονο και σύντομα ο τελευταίος κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και να του εκμυστηρευθεί ζητήματα που αφορούσαν την προσωπική του ζωή αλλά και την οικονομική του κατάσταση.


Στη συνέχεια ο 55χρονος καταγγέλλει ότι άρχισε να του μιλάει για την εταιρεία ταξιδιωτικού πρακτορείου που ξεκινούσε ο 54χρονος να ετοιμάζει και η οποία θα ελάμβανε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα είχε σημαντικά κέρδη.

Σε αυτή την εταιρεία ζήτησε να συμμετάσχει ο 55χρονος ο οποίος και όπως αναφέρει στη μήνυσή του, άρχισε να του δίνει σταδιακά διάφορα χρηματικά ποσά για να καλυφθούν τα έξοδα της εταιρείας.

Μάλιστα αναφέρεται στη μήνυση ότι ο 54χρονος τού παρουσίασε και διάφορα άλλα άτομα που θα βοηθούσαν στο τομέα των φερόμενων επιδοτήσεων αλλά και στις λοιπές διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν για τη λειτουργία της εταιρείας.

Μάλιστα φέρεται να του προσκόμισε και βεβαίωση Ολοκλήρωσης Προγραμμάτων και Επιδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση με φερόμενη ημερομηνία 28-08-2022 και με φερόμενο αριθμό πρωτοκόλλου. Συνολικά ο 55χρονος δηλώνει ότι κατέβαλλε στον 54χρονο με διάφορους τρόπους το χρηματικό ποσό των 61.496 ευρώ περίπου έως το τέλος του 2022.


Αρκετό διάστημα αργότερα, όμως και παρά τα ποσά που είχε καταβάλλει ο 55χρονος, ο 54χρονος και οι «συνεργάτες» του, τον ενημέρωναν πως η πορεία των επενδύσεών τους βρίσκει εμπόδια σε διάφορους δασμούς και φόρους και επί μονίμου βάσεως προέβαλαν μια σειρά από δικαιολογίες οι οποίες και καθυστερούσαν την ταγμένη πληρωμή από τις φερόμενες επιδοτήσεις, και απαιτούσαν από αυτόν την καταβολή περαιτέρω μικροποσών για να ξεπεραστούν τα εμπόδια αυτά και να προχωρήσουν στις πληρωμές μας.


Ο δε 54χρονος τον διαβεβαίωνε ότι και εκείνος από την πλευρά του είχε καταβάλλει τα ίδια ποσά για την εταιρεία.
Η καθυστέρηση όμως αυτή έκανε τον 55χρονο να υποψιαστεί ότι «κάτι δεν πάει καλά» και να αρχίσει να ερευνά για τον 54χρονο και τότε, αναφέρει στη μήνυσή του διαπίστωσε πως είχε αποσπάσει μικροποσά και από άλλα άτομα για την πώληση διαφόρων αντικειμένων σε καλή τιμή.


Ο 55χρονος τότε ζήτησε απόδειξη για τα ποσά τα οποία είχε στο σύνολο καταβάλει, και τότε ο 54χρονος αλλά και οι φερόμενοι συνεργάτες, εξαφανίστηκαν, και έκτοτε, ενώ στο παρελθόν υπήρχαν μεταξύ τους απανωτές τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όλοι εξαφανίστηκαν.
Ο 55χρονος με τη μήνυση που κατέθεσε ζητά να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία σε βάρος του 54χρονου για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img