ΑρχικήΤοπικά ΝέαΑπορρίφθηκε η αίτηση ισοβίτη για αποφυλάκιση για λόγους υγείας

Απορρίφθηκε η αίτηση ισοβίτη για αποφυλάκιση για λόγους υγείας

#image_title

Λόγους υγείας επικαλέστηκε για να βγει από τη φυλακή όπου βρίσκεται εκτίοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης, έως ότου εκδικαστεί η αναίρεση που έχει κάνει στον Άρειο Πάγο, 65χρονος αλλοδαπός από το Ισραήλ, όμως η αίτησή του απορρίφθηκε!

Πρόκειται για τον φερόμενο ως «αρχηγό» στην υπόθεση των 20,5 κιλών κοκαΐνης και των περίπου 75 κιλών ναρκωτικών χαπιών που είχαν εντοπιστεί στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του αλλοδαπού, λίγη ώρα αφότου είχε έρθει στο νησί μας με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, τον Απρίλιο του 2019.

Την υπόθεση είχαν διαλευκάνει προσωπικό του Τελωνείου αλλά και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και τόσο πρωτόδικα όσο και σε δεύτερο βαθμό, είχαν επιβληθεί «βαριές» ποινές στους εμπλεκόμενους, ενώ έφεση είχαν ασκήσει μόνο ο 65χρονος Ισραηλινός και ο 34χρονος Ρώσος φερόμενος ως «βοηθός» του, χωρίς όμως να καταφέρουν να μειώσουν τις ποινές τους.

Ειδικότερα, ο 65χρονος αλλοδαπός ο οποίος φέρεται και ως ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης, βρίσκεται στη φυλακή καθώς την Άνοιξη του 2020 του είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (πρωτόδικο δικαστήριο), αλλά και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, για την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης ένοχος κατά πλειοψηφία για την ίδια κατηγορία είχε κριθεί πρωτόδικα και ένας 34χρονος Ρώσος που φέρεται ως ο βοηθός του 65χρονου. Και ο Ρώσος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ. Και για αυτόν η έφεση δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη, και οδηγήθηκε στη φυλακή.

#image_title

Κατά των αποφάσεων αυτών οι δύο άνδρες άσκησαν εφέσεις οι οποίες συνεκδικάστηκαν στις 28 Σεπτεμβρίου 2021 από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου (δευτεροβάθμιο δικαστήριο) το οποίο διατήρησε και στους δύο κατηγορουμένους τις πρωτόδικες ποινές που τους είχαν επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, χωρίς να τους μειώσει ούτε μέρα.

Στη συνέχεια ο 65χρονος αλλοδαπός από το Ισραήλ, προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και επίσης κατέθεσε αίτηση στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής τους έως ότου να εκδοθεί απόφαση από το Ανώτατο δικαστήριο της χώρας μας. Μάλιστα ο 65χρονος ο οποίος φέρει αναπηρία επικαλέστηκε λόγους υγείας.
Η αίτησή του απορρίφθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί και δύο άλλοι άνδρες από το Ισραήλ, ηλικίας σήμερα 82 και 65 ετών, οι οποίοι είχαν έρθει στο νησί μας με το σκάφος με το οποίο ο 65χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» θα επέστρεφε στην πατρίδα του.

Αυτοί κατηγορούνταν μαζί με τους δύο καταδικασθέντες για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορία για την οποία και οι τέσσερις κρίθηκαν πρωτόδικα αθώοι και με πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Οι ξένες πινακίδες και οι συλλήψεις
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε με αφορμή έναν απλό έλεγχο νομιμότητας αυτοκινήτου με ξένες πινακίδες, που θέλησαν να κάνουν υπάλληλοι του Τελωνείου Ρόδου και τελικά σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, εντόπισαν τα ναρκωτικά και συνέλαβαν καταρχήν τους δύο πρώτους αλλοδαπούς ηλικίας 34 και 65 ετών αντίστοιχα!

Μάλιστα οι δύο άνδρες προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο παραλίγο να τραυματίσουν τελωνειακό υπάλληλο ενώ ακινητοποιήθηκαν μετά από καταδίωξη!
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν την 1η Απριλίου 2019 το πρωί στο λιμάνι της Ακαντιάς κατά την ώρα κατάπλου του πλοίου της γραμμής από τον Πειραιά.

Λίγο λοιπόν μετά τις 10.30 π.μ., στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργεί προσωπικό του Τελωνείου Ρόδου αλλά και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, εντοπίστηκε ένα ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο διέθετε ξένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Τελωνειακός υπάλληλος που το εντόπισε, θέλησε να διενεργήσει έλεγχο για τη νομιμότητα του οχήματος, αν δηλαδή υπήρχε θέμα προσωρινή εισαγωγής του οχήματος. Όταν όμως ο τελωνειακός έκανε σήμα στον οδηγό να σταματήσει, εκείνος αντί αυτού ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε κατά του υπαλλήλου.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, το οποίο και κατάφερε μετά από καταδίωξη να ακινητοποιήσει το όχημα, κοντά στη Νέα Μαρίνα Ρόδου. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο άτομα, ο 34χρονος Ρώσος και ο 65χρονος από το Ισραήλ.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν στους χώρους αποσκευών του εν λόγω οχήματος τα εξής:

• τριάντα (30) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους είκοσι κιλών και πεντακοσίων ενός γραμμαρίων (20,501kg),

• έντεκα (11) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν δισκία ECSTASY (MDMA), γκρι χρώματος, με λογότυπο το σήμα της εταιρείας AUDI, συνολικού μικτού βάρους είκοσι πέντε κιλών και διακοσίων δεκαέξι γραμμαρίων (25,216kg), δηλαδή περίπου 54.719 δισκία,

• έντεκα (11) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν δισκία ECSTASY (MDMA), ερυθρού χρώματος, με το λογότυπο ”UPS”, συνολικού μικτού βάρους είκοσι πέντε κιλών και εκατόν εξήντα έξι γραμμαρίων (25,166kg), δηλαδή περίπου 56.120 δισκία και

• έντεκα (11) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν δισκία ECSTASY (MDMA), γκρι χρώματος, με το λογότυπο ”SILVER”, συνολικού μικτού βάρους είκοσι τεσσάρων κιλών και επτακοσίων εξήντα επτά γραμμαρίων (24,767kg), δηλαδή περίπου 55.478 δισκία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα 20,501 kg κοκαΐνης και τα περίπου 166.317 δισκία ECSTASY, το χρηματικό ποσό των οχτώ χιλιάδων εκατό ευρώ (€8.100), δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, μία (01) συσκευή GPS καθώς επίσης και το Ι.Χ.Ε. όχημα ως μέσο μεταφοράς των ανωτέρω ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου όπου στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι επρόκειτο να επιβιβαστούν σε ιστιοφόρο ξένης σημαίας με προορισμό λιμάνι της Μέσης Ανατολής και συγκεκριμένα του Ισραήλ.
Το δε σκάφος βρισκόταν ήδη στη Ρόδο, ελλιμενισμένο στη Νέα Μαρίνα και το είχαν φέρει στο νησί μας δύο άλλοι Ισραηλινοί ηλικίας 82 και 65 ετών αντίστοιχα.

Οι Λιμενικοί συνέλαβαν και τον καπετάνιο του σκάφους με τον βοηθό του και σύμφωνα με όσα επίσημα είχαν ανακοινωθεί από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, εξεταζόμενοι προανακριτικά είχαν δηλώσει ότι είχαν έρθει σε επικοινωνία με τον πρώτο 65χρονο που συνελήφθη μετά την καταδίωξη (φερόμενο ως «εγκέφαλο»), ο οποίος τους είχε δώσει οδηγίες να φέρουν το σκάφος στη Νέα Μαρίνα Ρόδου προκειμένου του το παραδώσουν, ενώ εκείνοι (ο 82χρονος και ο 65χρονος) ακολούθως επρόκειτο να επιστρέψουν αεροπορικώς στο Ισραήλ με τα έξοδα πληρωμένα από αυτόν (από τον πρώτο 65χρονο).

Ο 82χρονος Κυβερνήτης και ο 65χρονος επιβαίνοντες του ανωτέρω Ι/Φ συνελήφθησαν και αυτοί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και μαζί με τους άλλους δύο συμπατριώτες τους παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img