ΑρχικήΤοπικά ΝέαΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Γεννάδι με σύνθημα «Οι ζωές μας δεν είναι...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Γεννάδι με σύνθημα «Οι ζωές μας δεν είναι κόστος!»

#image_title

Από την Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα ακόλουθα:

«Την Κυριακή 4 Ιουνίου, κάτοικοι της Νότιας Ρόδου πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο Γεννάδι μπροστά από το περιφερειακό ιατρείο.

Μια ακόμα κινητοποίηση προστίθεται στον αγώνα που διεξάγουμε εδώ και χρόνια οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχή με αίτημα να δημιουργηθεί κέντρο υγείας στη Νότια Ρόδο, στελεχωμένο με ειδικευμένους γιατρούς και να δημιουργηθεί σταθμός ΕΚΑΒ στο Γεννάδι με το απαραίτητο προσωπικό.

Αφορμή για αυτή την κινητοποίηση, ήταν η απώλεια ενός ακόμα συντοπίτη μας, που αν υπήρχε στην περιοχή κέντρο υγείας και ασθενοφόρο σε λειτουργία μπορεί και να ζούσε.

Ένα ακόμα τραγικό γεγονός, αποκάλυψε την αλήθεια που προσπάθησε να κρύψει η κυβέρνηση της Ν.Δ., με το πολυδιαφημισμένο νέο ασθενοφόρο και τις τελετές με τις σαμπάνιες.

Η αλήθεια είναι πως σήμερα στην Νότια Ρόδο, λόγω των σοβαρών ελλείψεων των δομών υγείας σε προσωπικό και μέσα, επικρατεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για την ζωή και την υγεία χιλιάδων μόνιμων κατοίκων, ξενοδοχοϋπαλλήλων και τουριστών.

Το επόμενο διάστημα προχωράμε σε παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο με αίτημα να έρθει προς συζήτηση το υπόμνημα με τα αιτήματα μας. Το υπόμνημα μας έχει κατατεθεί από τον Φεβρουάριο του 2021, όμως με ευθύνη της δημοτικής αρχής δεν έρχεται προς συζήτηση και ψηφοφορία.

Απαιτούμε να μπουν σε ψηφοφορία στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τα αιτήματα μας, για δημιουργία κέντρου υγείας στη Νότια Ρόδο και πρόσληψη προσωπικού του ΕΚΑΒ ώστε να λειτουργεί το νέο ασθενοφόρο.

Καλούμε όλους τους κατοίκους των χωριών μας να έρθουν σε επαφή με την επιτροπή κατοίκων, να μπουν ενεργά στην δράση. Σωτήρες δεν υπάρχουν, μόνο με τον συλλογικό οργανωμένο αγώνα μας μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται…..»

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img